Wie zijn wij

 

Poelman dat zijn Liesbeth & Ido Poelman. Al jaren hadden wij de droom om onze gezamenlijke creativiteit, technische, financiële, en commerciële kwaliteiten te bundelen en deze in te zetten voor ons eigen bedrijf.

Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden binnen het concept van de Poelman fiets. 

Ido Poelman heeft een technische achtergrond. Na het behalen van zijn HTS-diploma aan de Hogere Zeevaartschool voor Scheepswerktuigkunde in Amsterdam, heeft Ido een aantal jaren gevaren als scheepswerktuigkundige op, voor die tijd, moderne containerschepen.

Op een gegeven moment gestopt met zijn zeevaartcarriere. Daarna vele jaren technisch commerciële functies gehad in de buitendienst als sales engineer, maar ook op commercieel management niveau.

Fietsen en wedstrijdzeilen zijn passies van Ido.

Wedstrijdzeilen doet hij op de Nederlandse meren in een door hemzelf gerestaureerd houten wedstrijdjacht uit 1943, type Regenboog. Of op zee, met vrienden mee op hun wedstrijdjacht.

Fietsen doet Ido voornamelijk in onze woonomgeving, het Groene Hart van Holland. Fietsen heeft hem zijn conditie gegeven. Fietsen geeft de mogelijkheid om uit te waaien en te genieten van het weer en de omgeving waarin je woont. Fietsen is fun.

Ido's technische achtergrond, gecombineerd met verstand van fietsen en van houtbewerking, is de basis geweest bij de totstandkoming van de Poelman fiets.

Ik, Liesbeth Poelman, heb een administratieve en financiële achtergrond. Na mijn opleiding bij Schoevers in Amsterdam heb ik een aantal jaren gewerkt bij een wintersportreisbureau.  

Nu ben ik al weer vele jaren werkzaam bij één van de grootste banken in Nederland. Daar begonnen op het interne reisbureau en de receptie van de raad van bestuur. Ik heb in verschillende functies en op veel locaties in Nederland voor de bank gewerkt.

De webwinkel wordt door mij beheerd. Verder zorg ik ervoor dat Ido geen onbezonnen financiële uitgaven doet (het blijft een techneut) en houd de boel op het gebied van de financiën in orde.

Ik ben een woon-werkfietser, maar ik heb samen met Ido ook mooie fietsvakanties beleefd.

Liesbeth Poelman

 

 

© 2016 - 2020 Poelman Fiets | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel