Mission statement

De fabrikant van kwaliteitsauto's, BMW, heeft sinds een paar jaar een heuse ‘seniorenfabriek’. Al zo’n tien jaar is de autofabrikant bezig met het geschikt maken van het productiewerk voor ouderen. Gewoon omdat ze graag hun vakmanschap willen kunnen blijven inzetten.

Begin 2011 werd een compleet nieuwe productielijn geopend bij BMW in het Beierse Dingolfing, die helemaal is afgestemd op vergrijzende medewerkers. Hier werken nu een paar honderd van de circa 17.500 personeelsleden van BMW in Dingolfing.

De opvallendste verandering is misschien wel dat de lopende band 30 procent langzamer draait dan elders in de BMW-fabrieken. Maar de productiviteit van de seniorenfabriek is niet lager en de kwaliteit hoger.

Bron: NRC.nl, schrijver Ben Tiggelaar, 18 april 2015 klik hier

Wij bij Poelman willen ook een plek zijn waar mensen van 50+ hun kennis, kunde en geduld inzetten om innovatieve kwaliteitsproducten te maken.

Want dat is ons doel, mooie innovatieve kwaliteitsfietsen maken voor klanten die schoonheid, innovatie en kwaliteit waarderen.

Dan volgt omzet en winst vanzelf, zo zijn wij van mening.

De mensen die bij of voor Poelman werken, zijn na hun 50e werkloos geworden. Zij kwamen terecht in een situatie met een kleine kans op nieuw werk. Wij vinden dat onterecht. Bij BMW bewijzen ze waarom en bij ons dus ook.

Daarnaast hebben de mensen die bij of voor Poelman werken wat met fietsen. Fietsen is gezond. Het geeft je een betere conditie. Fietsen helpt luchtvervuiling, geluidsvervuiling en verkeersopstopppingen tegen te gaan.

Met onze fietsen willen we onze klanten bovendien aanmoedigen de omgeving waar ze wonen te verkennen en, als de mogelijkheid er is, je verbonden te voelen met de natuur. 

Onze persoonlijke ervaring is dat de Poelman fiets je sneller doet besluiten de auto thuis te laten.

© 2016 - 2020 Poelman Fiets | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel